Dragi prijatelji,

osjećam potrebu obratiti vam se i pojasniti aktualni trenutak moje veslačke karijere, izravno povezan s neodlaskom na Svjetsko prvenstvo u Bugarskoj. Razlozi su usko povezani s nezadovoljavajućim stanjem forme, na koje su se ponajviše odrazili zdravstveni problemi s početka sezone.

Na normalan tijek priprema u zimskom razdoblju presudno je utjecala operacija 4 madeža na leđima. Razmišljao sam: bolje ih ukloniti sada nego dogodine! Pritom sam izgubio mjesec dana, a onda mi se dogodio i prerani ulazak u čamac pa novi oprez u provođenju pripremnih aktivnosti punim kapacitetom koji se kasnije u par navrata manifestirao s ozljedom i bolovima u leđima.

Trenirao sam u nadi da se sve to može nadoknaditi u mjesecima koji dolaze, ali sam se iznova uvjerio da se preko noći ništa ne postiže. Pripreme uoči Europskog prvenstva u Glasgowu dale su mi lažni osjećaj nadoknade propuštenog, u praksi se to pokazalo vrijednim tek 15. mjesta. Sportaš sam koji uvijek daje sve od sebe, a u trenutačnoj situaciji to bi me moglo dovesti samo do ozljede. Budući da me i sada prati sličan osjećaj kao uoči EP-a, i ne želeći riskirati ozljedu, nakon duljeg promišljanja – moj tim i ja smo skupa odlučili da je bolje da propustim nastup na SP-u. Bolje sada, nego dogodine.

Ovog trenutka za mene kreće „Operacija OI Tokio 2020.“ jer u nadolazećoj sezoni trebat ću se vrhunski pripremiti, čeka me borba za olimpijsku normu. Krećem ispočetka, siguran u svoje velike mogućnosti i duboko uvjeren u ostvarenje zacrtanih ambicija. Sve dosad postigao sam fanatičnim radom, tako ću se i vratiti u vrh svjetskog veslanja.

Sada bih prije svega zaželio braći Sinković u dvojcu bez kormilara te Luki Radonić i Luki Baričeviću u dvojcu na pariće da ostvare što bolje rezultate na SP-u u Plovdivu.

Hvala svima na velikom razumijevanju i podršci!

Damir Martin